Nasi a la Nen

*Een super smakelijke nasi. Met dank aan Nen!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 gr Basmati-rijst
  • 150 gr Sojascheuten
  • 1 Spaans rood pepertje
  • 2 Uien, gesnipperd
  • 2 Preiwitten, in fijn ringen gesneden
  • 2 Knoflookteentjes, gesnipperd
  • 2 Eieren
  • 2 theelepels Koriander, gemalen
  • 1 theelepel Komijnpoeder
  • 3 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 theelepels Sambal Oelek
  • 300 gram Kipfilet, in stukjes gesneden
  • 100 gram Ham, in blokjes
  • Zonnebloemolie
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Eventueel extra toevoegen:
  • 1 bakje Koningsvogel Boemboe nr. 1 Nasi Goreng
  • 1 eetlepel Nasikruiden (te koop bij de Toko)

Bereiding
• Kook de rijst gaar, eventueel in kippenbouillon. Nasi maak je bij voorkeur met koude rijst, omdat de rijst dan het beste bakt. Kook de rijst dus bij voorkeur een behoorlijk tijd van tevoren.
• Peper (en zout) de kip, snijd in blokjes (grootte naar eigen voorkeur) en snijd ham in wat kleinere blokjes.
• Snipper het pepertje fijn (pitten verwijderen, tenzij men graag heet wilt).
• Meng de Sambal goed onder de Ketjap Manis.
• Verwarm de olie in een wok en bak de kip en hamblokjes. Als deze wat kleur hebben gekregen, breng dan ui, pepertje, knoflook, koriander en komijn bij in de wok en laat groenten glazig fruiten. Voeg daarna de prei en de sojascheuten toe, stoof deze enkele minuten mee.
• Als prei en sojascheuten beetgaar zijn, voeg dan de rijst en het
ketjapmengsel toe en laat alles op een niet te heet vuur nog 2 a 3 minuten sudderen (te heet gebakken rijst wordt hard!), tot de rijst opgewarmd is. Op smaak brengen met peper en zout. (Voeg eventueel de nasikruiden en boemboe toe).
• Klop de eieren los, bak ze op als een gewone omelet, snijd ze in fijne reepjes en schep door de rijst. Eventueel nog wat op smaak brengen met extra ketjap.


RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver